oruç tutuyorum, hepimizin orucunu Allah kabul etsin.
ibadetin gizli olanı makbul diye bir genelleme yanlış. İstersen konuyla ilgili biraz bilgi sahibi biri olarak birşeyler yazayım.
İslamda muhatap kabul edilen kişilere mükellef denir. Deli olmayan, çocuk olmayan insanlar mükelleftir. Mükellefiyetler de farz, vacip, sünnet vs. gider.
Ramazan Orucu farz bir ibadettir.
Farzda riya olmaz ki, gizli olanı makbul olsun. Yani mutlak yapılması gereken birşey, ben gizleyemiyecem diye o ibadeti yapmasam sorumluluğumu yerine getirmemiş olurum. Farzlarda yani yapılması gerekende gösteriş arayanlar ise o ibadetin ruhuna erişememiş demektir ki, kişiye faydası olmaz. Bu vacip için de böyledir.
sünnet ise peygamberimizin (SAV) ekstra yaptıklarıdır ki, bunu yapmasak da olur, sorumlu tutulmayız; ama peygambere olan sevgimizin bir göstergesi ve O'nun tekniğiyle Allah'a yönelmedir. Bu da aşırıya gidilmemesi şartıyla gizli tutulmaz.
Nafile ibadetlere (yapılması hoş olan ekstra ibadetler, pazartesi perşembe orucu, fazladan namaz vs.) gelince, başkaları "way be ne müslümanmış" deyip bize kendini beğenmişlik hissi verme tehlikesine karşı açıklamamakta fayda var; ama bu gizlemek olmamalı. Bizde oturaklaşmışsa, başkalarına da örnek olma faydası olur belki.
Sonuçta bağıra çağıra ben oruç tutuyorum da denmez. Ramazan orucunu tutuyorum. hepimizin orucunu Allah kabul etsin (Amin

) denir.
vesselam