07 Eylül 2008, 07:22:12 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Site Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Canım Türkiyem - Eyüphan Kılıç  (Okunma Sayısı 233 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
karanfil

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Administrator
.

Rep Puanı +33/-0

« : 02 Mart 2008, 18:23:47 »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Eyüphan Kılıç

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Babıali Kültür Yayıncılığı
;

Yayın Yılı: 2008
İthal Kağıt,160 sayfa,13,5x21 cm,Karton Kapak
ISBN:9944118361
Dili: TÜRKÇE

Dünyanın en eğlenceli, hareketli mesleklerinden biridir gazetecilik. İnsanlarla ilişki kurmak, bilgi almak mesleğin olmazsa olmazıdır. Evde, işte, sokakta, seyahatte, çarşı pazarda, toplantıda aklınıza gelebilecek her yerde ve her durumda Türk insanını tanımak için gazetecilik bulunmaz bir meslektir.

Türklerin çalışkanlığı yanında tembelliğini, bencilliği yanında gerektiğinde canını vermek için bir an bile düşünmemesini, hem otoriter hem de isyankâr olmasını, saflığı yanında cinliğini en iyi gazeteciler bilir. Rahata keyfe düşkünlüğü,20 yaşında iken,40’lı yaşlarda emeklilik hayalleri kurması ile başlar Türk insanının. Kendisinin ve içinde bulunduğu toplumun dertlerini çözecek çözümleri bilir ama kurtarıcı bekleme eğilimindedir, gelen kurtarıcıları beğendiği de görülmemiştir. Elini taşın altına kendisi de koymaz ama diğer koymayanlardır asıl suçlular... Mazeret üretmede ustadır. Zorda kaldığında işin içinden nasıl sıyrıldığına kendi bile inanamaz. Her şeyden önce duygusaldır ve eğlencelidir Türk insanı.

İşte bütün bu meziyetleri bünyesinde barındırabilen hallerimizi 'Canım Türkiyem'de gazeteci penceresinden okuyacaksınız. Kendinizi tanımak için bundan iyisi olamaz...

antoloji.com.dan alıntıdır.

karanfil

Administrator
.

Rep Puanı +33/-0

« Yanıtla #1 : 02 Mart 2008, 18:26:54 »

Kitaptan kısa özetler

KOYUNLAR ‘YAVRUUUM, YAVRUUUM’ DİYE MELEDİLER
“Bir gün Tortum’da meydana gelen trafik kazasında, küçükbaş hayvan taşıyan bir kamyonun devrilmesi sonucu çok sayıda koyun telef olmuştur. Bu kazayı haber haline getirerek haber merkezine fakslayan gazeteci, haberinde şu cümlelere yer vermiştir:

‘Tortum olan gazada, kamyon dereye uçti. Kamyoni süren adam yaralandi. Kamyonda yolculuh yapan hayvanların yarisi de öldi. Gazada analari ölen kuzular, aneee, anneee diye melir. Guzulari ölen koyunlar da, yavruuum, yavruuum diye melediler. Hayvanların aci aci melemelerini gören herkes ağladi.’

Bu haber metni, haber bürosundaki panoda bir süre asılı tutulup, büroya gelen ilçe muhabirlerine örnek gösterilerek, haber yazımına dikkat edilmesi istendi.”

BEN 90 DAKİKA İÇİN DUA ETTİM

“Koyu Erzurumspor taraftarı Naim Hoca, hiçbir maçı kaçırmazdı. Namaz saatlerine denk gelen maçlara taraftarların gelmesini sağlamak için ‘Maçın kazası olmaz ama namazın kazası olur’ diyerek takımına seyirci desteğinin artmasını sağlardı. Kritik maçlardan birinde tribündeki protokolde yerini alan Naim Hoca, çevresindekileri kırmayarak Erzurumspor’un yenmesi için dua etmesini isterler. Hoca, ellerini kaldırdıktan sonra dua etmeye başlamadan önce diğerlerinin de ellerini kaldırmasını ve okuyacağı duaya amin demelerini istedi.. Bunun üzerine edilen galibiyet duasının ardından maç başladı.

Erzurumspor’un küme düşme mücadelesi verdiği kritik maçlardan biriydi bu maç. Takımın puan alması gereken maçta Erzurumspor 1-0 üstünlüğünü korumuştu. Ancak uzatma dakikalarında durum 1-1 olunca, gözler Naim Hocaya çevrildi. Çevresindekilerin bakışından dolayı duasının kabul olmadığının düşünüldüğünü anlayan Naim Hoca, ‘Ben maçın 90 dakikası için dua etmiştim. Keşke söyleseydiniz de uzatma dakikaları için de bir dua etseydim’ der...”

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Webservis
Start  sayfa1 sayfa2 sayfa3 sayfa4 sayfa5 sayfa6 sayfa7 sayfa8 Page8 sayfa9 sayfa10
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!