05 Eylül 2008, 11:45:27 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Site Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dil ile değil, duygularla konuşabilmek….  (Okunma Sayısı 642 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
karanfil

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Administrator
.

Rep Puanı +33/-38

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

« : 07 Mart 2007, 13:40:50 »

Adamın biri artık karısının eskisi kadar iyi duymadığından korkuyormuş ve karısının işitme cihazına ihtiyaç duyduğunu düşünüyormuş. Ona nasıl yaklaşması gerektiğinden emin değilmiş. Bu durumu konuşmak için aile doktorunu aramış, doktor adamın karısının ne kadar duyduğunu anlayabilmesi için basit bir yöntem önermiş.

'Yapacağın şey şu; karından 40 adım ileride dur, normal bir konuşma tonuyla bir şeyler söyle, eğer duymazsa 30 adım ilerisinde aynı şeyi tekrarla, sonra 20 adım; cevap alana kadar aynı şeyi tekrarla.'

O akşam karısı mutfakta akşam yemeğini hazırlarken adam işlemi uygulamaya koymuş. 40 adım uzaklıktan karısına normal bir konuşma tonuyla seslenmiş: ‘Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Cevap yok. Mutfağa biraz yaklaşmış. Mesafeyi 30 adıma indirmiş ve soruyu tekrarlamış.

'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Gene cevap yok.

Mutfağa biraz daha yaklaşmış, mesafe 20 adım ve tekrar sormuş:'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Hala cevap yok.

Adam mutfağın kapısına gelmiş artık mesafe iyice azalmış ve soruyu tekrarlamış 'Hayatım bu akşam yemekte ne var?' Gene cevap alamamış.

Bu sefer karısına iyice yaklaşmış ve aynı soruyu tekrar sormuş 'Hayatım bu akşam yemekte ne var?'

'Hayatım beşinci kez söylüyorum, Tavuk'

Belki de genelde düşündüğümüz gibi problem daima karşımızdaki kişilerde olmayabilir. Problemlerin sebebini biraz da kendimizde aramalıyız.

[COLOR="Red"]Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.
Mevlana[/COLOR]
Amigo

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +10/-0

E-Posta
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2007, 01:42:19 »

Emeğine, yüreğine sağlık
HIRRA

Jr. Member
**

Rep Puanı +2/-0

« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2008, 17:58:50 »

EMEGINE SAGLIK KARANFIL YA  SANA BISEY SORCAM SEN BAYMISIN BAYANMI BUNU COZEMEDIMDE KUSURA BAKMA.

HIRRA...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Webservis
Start  sayfa1 sayfa2 sayfa3 sayfa4 sayfa5 sayfa6 sayfa7 sayfa8 Page8 sayfa9 sayfa10
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!