07 Eylül 2008, 10:30:11 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Site Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aşkın sırrını merak edenlere...  (Okunma Sayısı 512 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
karanfil

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Administrator
.

Rep Puanı +33/-0

« : 04 Mart 2008, 20:29:04 »

Aşkın sırrı bulundu!!

Aşk: Arzu edilen bir felaket

İNGİLTERE'de Londra Üniversitesi Nörobiyoloji Bölümü'nden Prof.Dr. Semir Zeki, aşkın sırrını çözdüğünü iddia etti. Prof.Dr. Zeki'ye göre, aşk bir hastalık ve insanlar tarafından çok arzu edilen ve hayat boyu devam etmesi istenilen bir felaket olduğu için tedavi etmeye gerek yok. Kadınların aşkının daha uzun sürdüğünü söyleyen Prof.Dr. Zeki, ancak vazgeçtikten sonra da daha kolay unuttuklarını söyledi.

Pfizer İlaç Şirketi'nin Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Turizm Merkezi'nde Merkezi Sinir Sistemi Günleri adıyla düzenlediği bilimsel toplantıda konferans veren Londra Üniversitesi Nörobiyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Semir Zeki, meslektaşlarına 'Aşkın Nörobiyolojisi' konusunda konferans verdi. Aşkın, beynin ortaya çıkardığı bir ürün olduğunu belirten Prof.Dr. Zeki, aşık kişilerin beynindeki motivasyon ve hedefe yönelik konsantrasyon arttığı için bağımlılarla aynı belirtileri gösterdiğini belirtti. Beyindeki bazı kısımların aktivasyonunu yitirmesine neden olan aşkın rasyonel olmadığını kaydeden Prof.Dr. Zeki, "Bu kadar rasyonellik dışı bir şeyi rasyonel şekilde izah etmeye çalışmaktan ziyade neden bu kadar rasyonellik dışı olduğunu anlamaya çalışmak lazım" dedi.

Aşık olan kişilerde özgür iradenin yok olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Zeki, bu nedenle zengin kızın fakir gence aşık olabildiğini belirterek, "Böylesi durumlarda anne-babalar, arkadaşlar olarak biz rasyonel şekilde muamele etmeye çalışıyoruz. Bu durumda nasihat vermek çok saçma ve vakit kaybı. Bu duruma tahammül etmek gerek. Aşk rasyonel olmadığı için böylesi bir durumda bizim tepkimiz de rasyonellik dışı oluyor" dedi. Aşkı tedavi etmeye gerek olmayan bir hastalık olarak tanımlayan Prof.Dr. Zeki, "Ama tedavi etmeye gerek yok. Hayatınız boyu devam etmesini istediğiniz bir hastalık. Arzu edilen bir felaket" diye konuştu.

Kadınların, aşkta erkeklere göre daha itinalı ve çok daha verici olduğunu iddia eden Prof.Dr. Zeki, erkeklerin ise karşılıksız alma ve sürekli tüketme derdinde olduğunu savundu. Kadınların psikolojik açıdan erkeklere oranla çok güçlü olduğunun altını çizen Prof.Dr. Zeki, kadınların aşkının daha uzun sürdüğünü, ancak vazgeçtikten sonra da daha kolay unuttuklarını söyledi.

BİLİMSEL DENEYLE BULDU

Prof.Dr. Semir Zeki, aşkın sırrını çözmek için fonksiyonel MRI kullarak araştırma yaptıklarını belirtti. Bu cihaza bağlanan 17 kişiye önce sevdiği kişinin, ardından da arkadaşlarının fotoğrafları gösterilerek, serebral kan akışları izlendi. Araştırmada insana müthiş mutluluk ve haz veren aşkın, kişilerin 'muhakeme yeteneğini yitirmesine' ve 'saplantılı kişilik bozukluğuna' neden olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, aşk, beyinde güven, inanç, haz duyma ve ödüllendirme fonksiyonlarını etkinleştiriyor. Aşık olanlarda oksitosin ve vazopressin maddeleri fazla salgılanıyor ve bu da karşıdaki kişiye olan bağlılığı artırıyor. Aşıkken depomin ve norepinefrin de artıyor. Depomin motivasyon artışına, mutluluk, heyecan, uykusuzluk, kalp çarpıntısı ve nefes darlığına neden oluyor. Norepinefrin de heyecan ve enerji düzeyini artırırken, uyku ve iştahı kaçırıyor. Araştırma, aşkın, insanları nasıl saplantılı hale getirdiğini de açık şekilde ortaya koyuyor. İnsanların beynindeki kimyasallardan serotonin seviyesi aşık olanlar da, saplantılı (obsesif kompülsif bozukluğu) kişilerinkiyle aynı seviyede bulunuyor. Aşk bir yandan kişiye huzur ve güven verirken, diğer yandan ayaklarını yerden kesiyor. Beyindeki 'medial insula' bölümü aşkla aktive oluyor.

AŞKIN 3 YILLIK ÖMRÜNÜ DE AÇIKLADI

Prof.Dr. Zeki, sinir hücreleri arasında hedeflere uygun bağlantıları etkileyen uyarı maddelerinden sinir büyüme faktörü de (NGF) aşkın süresini biçtiğini belirterek, "Ellerin terlemesine ve heyecanın yükselmesine de neden olan NGF değeri tutkulu aşkın ilk zamanlarında yükseliyor. Araştırmada insanın doğası itibarıyla bu tutkuyu sürdüremediği ortaya çıkıyor ve arzunun şiddetiyle doğru orantılı artan NGF değeri en fazla 3 yıl sonra azalıyor" dedi.

Vatan gazetesinin haberi...
©h@]{o

.

Rep Puanı +1652/-48

YakLasim herseydir!..

« Yanıtla #1 : 05 Mart 2008, 00:33:42 »

Evet adamlar dogru söylüyor aynen katiliyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor

Ben MevLana degiLim.Adam oL öyLe gel!.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
gelenyol

Moderator
.

Rep Puanı +1483/-163

__.............__

« Yanıtla #2 : 05 Mart 2008, 23:58:48 »

Bilmiyom valla, doğrudur heralde ama, bence aşk varya aşk, burada yazılanlardan daha farklı bişi, ve hiçkimselerde aşkı tam tanımlıyamaz diyorum. Paylaşımın için teşekkür, güsel bir konuya değinmişsin. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap.:
©h@]{o

.

Rep Puanı +1652/-48

YakLasim herseydir!..

« Yanıtla #3 : 06 Mart 2008, 00:49:26 »

Bence ask öyle bir illet ki insanin aklini beyninden alip olmadik yerlere GülümsemeGülümsemeGülümsemeürür.Akilli insani aptal eder Gülümseme ama bir yandan da kalpleri yumusatir,i nsanlarin sevgi baglarini güclendirir, mutluluk hormonu salgilatir ve daha mutlu ve pozitif bireyler yapar.Sonucta bunlar hep askin ürünüdür lakin mutlu isen Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Ask bitince onlar da biter ve asik iken olan ya da yaptigin bir cok sey sana anlamsiz gelir.İste komik olan bu.O halde asik iken yaptigimiz bircok sey aslinda bizi yansitmiyor.Belki de o biz gercek biz degiliz.Amaaan ne bileyim iste hangisi biziz ben de anliyamadim.
    Ask bazen aynaya bakmak gibidir.Bakarsin ve orda kendini görürsün.Bazen de dipsiz bir kuyu..Bir düstün mü icine bogulur gidersin Gülümseme
    Ya ben karar veremedim.Ask güzel bisey mi deil mi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor

Ben MevLana degiLim.Adam oL öyLe gel!.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
gelenyol

Moderator
.

Rep Puanı +1483/-163

__.............__

« Yanıtla #4 : 06 Mart 2008, 00:59:36 »

Bence ask herkese göre değişir, aşktan yana yarası olana sorursan bu soruyu, aşk için kötü der. Ama aşkı gerçekten yaşayan birine sorarsan alacağın cvbı ne ben nede sen tahmin bile edemeyiz. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
©h@]{o

.

Rep Puanı +1652/-48

YakLasim herseydir!..

« Yanıtla #5 : 06 Mart 2008, 01:36:12 »

E tamam iste bosu bosuna iki türlü de tarif etmedik Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap ondan karar veremedik

gelenyol

Moderator
.

Rep Puanı +1483/-163

__.............__

« Yanıtla #6 : 06 Mart 2008, 01:44:27 »

E tamam iste bosu bosuna iki türlü de tarif etmedik Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap ondan karar veremedik
Karar veren biriyle karşılaşırsan, benide bilgilendirirsin, teşekkür. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
©h@]{o

.

Rep Puanı +1652/-48

YakLasim herseydir!..

« Yanıtla #7 : 06 Mart 2008, 01:57:57 »

Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap karer veriyorummmmmm.Ask kötü bisi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Aklin basta olmasi her zaman icin daha iyidir

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Webservis
Start  sayfa1 sayfa2 sayfa3 sayfa4 sayfa5 sayfa6 sayfa7 sayfa8 Page8 sayfa9 sayfa10
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!