07 Eylül 2008, 09:12:16 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Site Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: GÜVEN üzerine ....  (Okunma Sayısı 866 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
karanfil

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Administrator
.

Rep Puanı +33/-0

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

« : 05 Nisan 2007, 11:33:02 »

Güven insanın asil bir vasfı. Güveni seçebilmek, ayırt edebilmek için insanı seçmek gerekiyor. Eğer diyologlarımız insan olmayı anlamamış,basit , fasit bir dairede hareket eden kişiliksiz bir çerçevede  oluşuyorsa bu güven kavramına dair yanlış bakış açısı oluşturmamızı sağlıyacaktır. Ve bu da bizi 'kimseye güvenim kalmadı',' artık güvenmiyorum' naralarını söylettirecektir..

Eğer her gelen duyarlılığı/etkiyi kendi bünyemize alırsak içimizi bir çöplüğe çevirmiş oluruz .Bu çöpler birike birike bir gün basınç yapar ve bünyemize zarar verir. Algılamamıza muhatap olan her etkiyi; etkin/aktif hale getirmemeliyiz. Bu doğrultuda kendimize bir 'Güvenlik Duvarı'oluşturmalıyız. Kendi bünyemizde oluşturduğumuz güvenlik duvarımız, gereksiz/değersiz etkileri değerlendirmeye alarak değersizleşmemize/basitleşmemize izin vermemeli.

Tanıma ile Güveni karıştırmamak gerekiyor. İlişkilerde öncelikli sıra tanıma sonra güvendir.

Tanıma özveriyi, çabayı ve sabrıgerektirir. Güvenmiyorum dediğimiz zaman ben tanıdım güvene layık değil demiş oluyoruz.Ama hiçbir çaba sarfetmeden güvenmiyorum dediğimiz zaman aslında bende güven/vermeye layık değilim demiş oluyoruz.

Yanlızlık bilinçli bir tercih olabilir.Bu anlaşılabilir. Ama ben kimse ile anlaşamıyorum, uyuşamıyorum demek aslında muhataplarımızın dakendimiz gibi olmasını istemek demektir.

Yani benim gibi değiller bundan dolayı yanlızım demektir bu.Allah her insan tekini özel yaratmıştır. Her insan ayrı bir dünyadır-okunması gerekenHer insan tekine ait bu özel yaratılıştan dolayıdır ki insan ilişkilerinde 'bire bir' uyuşma yoktur diye düşünüyorum.Elbette bu öznellikten doğan farklılıklar olacaktır.

Zaten paylaşmakta bu farklılıkları insani potada eritip sevmek,sev'ebilmek' değil midir?
HIRRA

Jr. Member
**

Rep Puanı +2/-0

« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2008, 17:57:08 »

HAKLISIN CANEM KIMSEYI TANIMADAN GUVENMEMEK LAZIM ZATEN TANIMADIN KISIYEDE HERSEYI GUVENIPTE ANLATAMAZSINKI YADA BISEYLERINI PAYLASAMASINKI BILMEM YANLISMI DUSUNUYORUM.

HIRRA...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Webservis
Start  sayfa1 sayfa2 sayfa3 sayfa4 sayfa5 sayfa6 sayfa7 sayfa8 Page8 sayfa9 sayfa10
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!