karanfil
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Administrator
.

Rep Puanı +33/-38
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
 |
« : 18 Haziran 2006, 11:19:23 » |
|
Hayatta ben en çok babamı sevdim Hayatta ben en çok babamı sevdim. Karaçalılar gibi yardanbitme bir çocuk Çarpı bacaklarıyla- Ha düştü, ha düşecek… Nasıl koşarsa ardından bir devin, O çapkın babamı ben öyle sevdim. Bilmezdi ki oturduğumuz semti, Geldimi de gidici hep, hepp acele işi!.. Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi, Atlastan bakardım nereye gitti, Öyle öyle ezber etti Sevinçten uçardım hasta oldum mu, 40'ı geçerse ateş, çağ'rırlar İstanbul'a. Bir helallaşmak ister elbet, diğ'mi oğluyla! Tifoyken başardım bu aşk oy'nunu. Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu. En son teftişine çıkana değin Koştururken ardından o uçmaktaki devin. Daha başka tür aşklar; geniş sevdalar için Açıldı nefesim, fikrim, canevim. Hayatta ben en çok babamı sevdim. Can Yücel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanfil
Administrator
.

Rep Puanı +33/-38
|
 |
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2006, 11:19:45 » |
|
Babadan oğula Eve dönmez bir akşam; Ve gün yüzlü çocuğu, Sorar: Nerede babam? Bakarlar, oldu, bitti; Gelir, derler çocuğa, Baban attaya gitti. Uzar gider bu atta; Ve neler neler olmaz Ve kimbilir ve hatta; Bir mahşer gerisinde; Babası döner bir gün, Oğlunun derisinde... Necip Fazıl Kısakürek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanfil
Administrator
.

Rep Puanı +33/-38
|
 |
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2006, 11:20:09 » |
|
Oğul Koşması Zirve seni bekliyor Dağın kıymetini bil Sanma ki yükselmek zor Çağın kıymetini bil Üşenme emek için Mutluyum demek için Üzümü yemek için Bağın kıymetini bil Yokluk göründüğü an Çabuk yıkılır insan Azı beğenmiyorsan Çoğun kıymetini bil Elin, ayağın, başın Annenin, arakadaşın Suyun, toprağın, taşın Göğün kıymetini bil Oğlum benim, bir düşün Değeri var mı dünün Yarın çok geç ömrünün Bugünün kıymetini bil. Ümit Yaşar Oğuzcan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanfil
Administrator
.

Rep Puanı +33/-38
|
 |
« Yanıtla #3 : 18 Haziran 2006, 11:20:30 » |
|
Sizin Hiç Babanız Öldü Mü? Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü kör oldumYıkadılar aldılar   ürdülerBabamdan ummazdım bunu kör oldumSiz hiç hamama gittiniz mi? Ben gittim lambanın biri söndüGözümün biri söndü kör oldumTepede bir gökyüzü vardı yuvarlakŞöylemesine maviydi kör oldumTaşlara gelince hamam taşlarına Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydiTaşlarda yüzümün yarısını gördümBir şey gibiydi bir şey gibi kötüYüzümden ummazdim bunu kör oldumSiz hiç sabunluyken ağladınız mı? Cemal Süreya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanfil
Administrator
.

Rep Puanı +33/-38
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2006, 11:21:11 » |
|
Baba Diyordu Baba….! Unuttum sanma seni, her duada adın var; Dün oğlum, babasına, “baba” diyordu Baba! .. Duvardaki resimde, bakışın var, yâdın var; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! .. Sarılırken oğluma, aklıma geliyorsun; Gözlerimde yaş olup, sinemi deliyorsun; Özlemez olurmuyum, özledim, biliyorsun; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! .. “Baba” diyen kim varsa, gördüğümde ağlayıp; Başa geldi ayrılık, karaları bağlayıp; Sensiz olan gönlümü, yokluğunla dağlayıp; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! .. Sen bulunmaz efsane, sen gönlümün sultanı; Sen şu fâni dünyada, ömrümün tutar yanı; Senden bir emanettir, taşıyorken bu canı; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! .. Gidişin, emânetin, teslimiyet vaktiydi; Gidişin, Yaradan’ın “tamam” diyen aktiydi; En büyük mirasındı, ak alnımın naktiydi; Ciğerimden can koptu, “baba” diyordu Baba! .. Ali Altınlı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karanfil
Administrator
.

Rep Puanı +33/-38
|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Haziran 2006, 11:21:36 » |
|
Kızından Babasına... Ben sana baba dedim; Gidenler gelmez diye, El kıymet bilmez diye, Babalar ölmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yüz sensiz gülmez diye, Ufkumu delmez diye, Yâr yaşım silmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Baba cevher, öz diye, Hasret ateş, köz diye, Benliğimi ez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kıymet bulur söz diye, Sana yollar düz diye, Sensiz bahar güz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kavuşuruz tez diye, Asılmasın yüz diye, Düşlerimde gez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Sensiz ömür az diye, Sana çıkar iz diye, Her derdimi sez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Dost beni almaz diye, Öz felah bulmaz diye, Sensiz yurt olmaz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yiğitler yılmaz diye, Göz yolda kalmaz diye, Hakikat solmaz diye, Ben sana baba dedim! ! ! Zülfikar Yapar Kaleli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tmackemal
Yeni Besnili
Rep Puanı +3/-2
|
 |
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2008, 01:36:32 » |
|
Gerçekten çok güzel şiirler eline sağlık!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|