30 Ağustos 2008, 13:37:55 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Site Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Vista'dan XP'ye Geçiş CD'si (XP downgrade CD)  (Okunma Sayısı 4784 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
egitimci-

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +49/-24

E-Posta
« : 01 Aralık 2007, 03:12:54 »

Yeni alınan bilgisayarlarda -özellikle de laptoplarda-Windows Vista Sürümleri yüklü gelmektedir. Bu tür bilgisayarlara Vista yı silip XP yi yüklemek istediğimizde , Xp CD'si Bilgisayarın HDD sini tanımamaktadır. Bunun nedeni ise mevcut XP CD lerinde Sata Driver'ların yüklü olmamasıdır. Bilgisayar firmaları bu sorunu aşmak için XP downgrade CD'yi çıkarıp müşteriden ayrı bir ücret taleb etmeye başlamışlardır. İşte burada upload edilen de tam bu dur. Yani XP downgrade CD. Toshiba Dizüstü bilgisayarlar dışındaki tüm bilgisayarların Sorunsuz olarak Vista'dan Windows XP Pro SP 2'ye geçişlerine olanak tanımaktadır. Bunun yanında ayarlarıyla oynanmamış tertemiz bir Windows XP Pro SP 2 CD'sidir upload edilen. Bu CD ile bilgisayarınızdaki SP 2'yi de yenileyebilirsiniz.
Vista kullanmaya başlayıp da her zaman kullandığı programları kullanamayanlar, yazıcılarını, tarayıcılarını vistaya tanıtamayanlar, okullarda MEB'in Vista ile anlaşma yapmadığı için kablosuz ağının vista tarafından bağlanmaması vb.. birçok sorunla karşılaşanlar. İşte sorununuzun çözümü. Şimdilik XP ye geçin. Vista bir köşede dursun.
CD'nin kullanımı aynen diğer SP 2 CD'lerinin kullanımnı gibidir. Linkleri indirip birleştirdikten sonra karşınıza bir ISO Cd si çıkacaktır. Bu Cd ye çift tıkladığınızda Nero burning ile cd ye yazdırma ekranı karşınıza çıkacaktır. Nero ile CD'ye yazdırdıktan sonra CD nizi kullanabilirsiniz.
CD Key:  QVGHR - FJVKH - RBC3J - K9KGT - 7TQ2J
 yukarıdaki CD key'i Cd nin üzerine ya da bir kağıda not edin. CD yi bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlatın. Boot menüsünden gerekli ayarları yapıp bilgisayarı Cd-dvd room dan açınız ve XP yi kurunuz.
Download Links:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

XP Yİ YÜKLEDİKTEN SONRA OLUŞACAK DRİVER SORUNUNU ÇÖZÜMLEME

Önümüzde 3 seçenek var.
1- eğer sadece driver cd miz varsa vista ile uyumlu olan her driver xp ile de uyumludur. Aynı cd ile xp ye de aynı driverleri yükleyebiliriz.
2- Bilgisayarı satın aldığımız firmanın internet sitesine girip driverlerin xp ile uyumlu olanları yükleriz.
3- driver magicigian programını yükleriz. pROGRAMIN LİNKİ:
Serial:
kullanıcı adı: egitimci
Şifre: DBP-L6C68847
bu programı vista takılı iken kurun programın içindeki uptade kısmına tıklayın işletim sistemi olarak xp yi seçin. Program bu şekilde driverleri xp ye göre güncelleyecektir. Program güncellenmiş setup ları bilgisayarınıza indirir. setupları formatta silmeyeceğiniz bir bölüme ya da flash diske kaydedin.Program ın güncellemediği setup lar da çıkacaktır. Bunları da xp zaten otomatik olarak tanır.
driver magigian programı ile yapacağınız bir diğer işlem de tüm driverlerin back up ını tek setup la kaydetme işi.
Bunun için options yazan yere tıklayın tek buck up ı seçin. seviye olarak high olsun. daha sonra seleckt ile tüm driverleri seçin. buck up a tıklayın. program driverlerinin yedekleneceği yeri soracaktır. Formatta silinmeyecek bir kısma tüm driverleri yedekleyin (Tek setup olarak) .
Ardından size upload ettiğim xp cd si ile vista yı silip xp yi yükleyin.
Yükledikten sonra driverlerin yedeğini aldığınız toplu setup a tıklayın driverlerin büyük bir kısmı yüklenecektir.
Bir de elimizde xp ye güncellediğimiz driverler var. bunları da sırasıyla yükleyelim.
Tüm bunları yaptıktan sonra halen yüklenmemiş driver varsa ( ki bu uzak ihtimal) aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştir seçeneğini seçelim. konum olarak da c sürücüsünde driverlerin yüklü olduğu klasörü gösterelim. Bu şekilde kalan driverler de yüklenecektir.
haydi xp niz hayırlı olsun.

mustafa123456789

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2007, 13:00:07 »

ben bu cd yi indiremedim
mustafa123456789

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2007, 13:01:59 »

yardım edin lütfen Utandım Utandım Utandım Utandım
devtaş

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2008, 13:03:01 »

ben indirdim ama partları nasıl birleştircem yardım winrar dan çıkartamadım ki dosyayı
devtaş

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2008, 13:07:43 »

winrar dan çıkartmaya çalıştım şöyle bir hata iletisi aldım "winrar diagnostic messages" bu ne anlama geliyo dosyalar bozuk die düşündürüyor beni biraz ama hepsinide indirdim bilgisi olan varmı bu konuda cevap yazsın lütüffen
muscle_maNn

Hızlı Üye

Rep Puanı +5/-17

« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2008, 22:31:57 »

arkadaşlar her önüne gelen konuya atlamayın sağlıklı bir işlem değil bana göre onun yerine xp yi yükleyin driverlarınızı ona göre indirin Göz kırpan
gelenyol

.

Rep Puanı +1483/-162

__.............__

« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2008, 05:18:46 »

Hem vista sürümlü pc alacam, hemde xp kuracam, ne tuaf şeyler ya.  Göz kırpan.:
zeugma

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2008, 17:40:28 »

Arkadaşım vistadan çektiğim sıkıntıyı aynen yazmışsın bu yıl bir laptop aldım vista yüklüydü tam bir baş belası bu vista önceki pc'ye defalarca xp yüklemiştim yeni pc'ye tükleyemedim mecburen parayla yaptırdım olmaz olsun vista.
morta

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #8 : 17 Mart 2008, 22:09:54 »

Bu cd nin toshibalarda kullanılamadığı yazılmış peki toshibalarda bu olayı nasıl yaparız acaba
alpaslanuyar

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2008, 18:07:00 »

bunun görüntüsü diğer xplerin görüntüsüyle  aynı mı
sezercopur

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2008, 13:19:16 »

slm arkadaslar laptop alırken dikkat etmeniz gereken sey Ram olmalı. En az 2 Gb Ram olursa vistada hic bir sorun yasamazsınız. Tamam belki driverler sorun yaşatır ama olsun onları internetten arayıp bulun bence artık herkes vista kullanıyor bırakın artık Xp yi iyi günler
scorpionx_86

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +0/-0

E-Posta
« Yanıtla #11 : 04 Mayıs 2008, 23:22:11 »

dostum bunların hepsini yükledim açtım cd yi fakat bilgisayar ön yüklemeyi yaptıktan sonra işletim sistemi hatası verdi benim işlemcim   (Intel Core 2 Quad İşlemci Q6600 4 çekirdekli (İşlemci hızı 2.40 GHz, 8 mb L2 Cache, 1066 MHz FSB); Orijinal Microsoft Windows Vista Home Premium Türkçe ...) bunu nasıl kaldırabılırız asıl sorun bu vistayı da vstabootpro,la kaldırdım olmadı başka b tavsiyen varmı 4 çekirdekli için...?
slhkz

Yeni Besnili
*

Rep Puanı +2/-2

« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2008, 11:42:25 »

Arkadaşlar Bu Kadar Büyük Şeyi İndirmenize gerek Yok:

XP cd'nizin İçinde I386 Klasörü Var, O Klasörün içindede " WINNT32.EXE "    Dosyası Var.
Bu Dosyanın Sürümünü Reshacker İle "5. ......"'den"  "7.0" veya Daha Fazla Yapın. Eğer Cd'niz RW İse Direk Değişir.

Cd-R  ise Bu Sürümünü Değiştirdiğimiz Dosya İle Birlikte Yeni Bie XP cdsi Hazırayacağız ve XP mizi Kuracağız..
Mustafa61

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Global Moderator
.

Rep Puanı +11323/-236

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

mustafa_kayhan_ts@windowslive.com mustafakayhan@yahoo.com
E-Posta
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2008, 23:18:14 »

güzel paylaşım!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Webservis
Start  sayfa1 sayfa2 sayfa3 sayfa4 sayfa5 sayfa6 sayfa7 sayfa8 Page8 sayfa9 sayfa10
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!